Tart od badema

Ukupno trajanje
45
Min
min

sastojci

Tijesto

  • 300 g oštrog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica limuna

Nadjev

  • 500 g oguljenih badema
  • 150 g listića badema
  • 400 ml soka od naranče
  • 1 puding od vanilije
  • 40 g šećera

Način pripreme

01

Zamijesite tijesto od svih sastojaka. Tijesto položite na prozirnu foliju, pokrijte drugim dijelom folije, razvaljajte na veličinu 3 - 4 cm veću od kalupa, pa pomoću folije prebacite u namazani kalup. Maknite foliju pa obložite kalup tijestom, maknite višak tijesta koji prelazi preko rubova kalupa. Izbodite tijesto vilicom, pokrijte ga aluminijskom folijom, a po njoj stavite suhi grah i pecite 15 minuta na 180 °C.

02

U međuvremenu, prokuhajte bademe u vodi, potom ih ocijedite i stavite u narančin sok pa prokuhajte 5 minuta i ostavite da se hladi. Puding i šećer zamutite s malo hladnog narančinog soka pa dodajte u bademe.

03

Nakon 15 minuta pečenja tijesta, maknite grah i aluminijsku foliju, ulijte nadjev s bademima, stavite preko svega listiće badema i pecite još 20 minuta na 180 °C. Ohladite i poslužite.

Suhi grah uvijek koristite za pečenje prhkog tijesta, a nakon korištenja spremite ga za sljedeća pečenja.​

podijeli

Proizvodi iz recepta