Savijača s jabukama, kupinama i višnjama

sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 500 g jabuka
  • 250 g višanja
  • 250 g kupina
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 1 žlica limunovog soka
  • 0.25 žličice mljevenog cimeta
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice šećera u prahu za posipanje

Način pripreme

01

U zdjelu stavite naribane jabuke, dodajte očišćene višnje i kupine. Dodajte šećer, vanilin šećer, cimet, limunov sok i škrobno brašno te sve lagano promiješajte.

02

Tijesto tanko razvaljajte, trećinu tijesta posipajte krušnim mrvicama, po njima rasporedite voćni nadjev i zarolajte savijaču. Na vrhu lagano zarežite tijesto nožićem. Savijaču stavite u lim obložen papirom za pečenje. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 25 minuta na 200 °C. Ohlađenu savijaču posipajte šećerom u prahu.

podijeli