Rustikalni medenjaci

sastojci

  • 250 g raženog brašna
  • 250 g brašna
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 125 g maslaca
  • 225 g meda
  • 125 g lješnjaka
  • 50 g badema
  • 50 g arancina ili limuncina
  • 0.5 žličice mljevenih klinčića
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • papar

Način pripreme

01

Na laganoj vatri rastopite med, šećer i maslac, dodajte vanilin šećer, cimet i klinčiće. Stavite smjesu sa strane da se ohladi. Sameljite bademe i lješnjake.

02

U zdjeli pomiješajte brašno (umjesto raženog možete koristiti i integralno brašno) prašak za pecivo i prstohvat papra. Dodajte mljevene lješnjake, bademe i arancine.

03

U drugoj zdjeli razmutite jaja i pomiješajte ih sa smjesom meda, dodajte u brašno i zamijesite tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 2-3 sata (bilo bi bolje da tijesto odstoji preko noći).

04

Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Od tijesta oblikujte kuglice veličine oraha. Po želji u svaku kuglicu možete utisnuti cijeli badem ili lješnjak.

05

Pecite 10 - 12 minuta.

podijeli

Proizvodi iz recepta