Pjenasta torta od jagoda

sastojci

Biskvit

  • 2 jaja
  • 65 g šećera
  • 30 g brašna
  • 35 g badema
  • 20 g rastopljenog maslaca

Krema

  • 500 g jagoda
  • 95 g šećera
  • sok 1 limuna
  • 210 g slatkog vrhnja
  • 5 listova želatine
  • liker od jagoda
  • 200 g slatkog vrhnja za ukrašavanje

Način pripreme

01

Listove želatine namočite u hladnu vodu.

02

Za biskvit istucite jaja sa šećerom na najvećoj brzini. Bademe sameljite u brašno i pomiješajte ih s običnim brašnom. rastopite maslac. Brašno dodajte u smjesu s jajima, lagano promiješajte, dodajte rastopljeni maslac, promiješajte. Smjesu ulijte u kalup za torte obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta na 180°C.

03

Za kremu očistite jagode i prerežite ih na pola. Dio jagoda posložite na ohlađeni biskvit uz rub kalupa za tortu. Ostatak jagoda, šećer i sok od limuna izblendajte.

04

Ocijedite želatinu, odvojite malo smjese od jagoda i na laganoj vatri u toj smjesi otopite želatinu. Istucite šlag. U šlag pažljivo umiješajte smjesu s jagodama i smjesu sa želatinom.

05

Biskvit premažite likerom od jagoda. Kremu ulijte u kalup i ostavite u hladnjaku preko noći da se stegne. Po želji ukrasite šlagom.

podijeli

Proizvodi iz recepta