Pavlova torta s jagodama

sastojci

  • 6 bjelanjaka
  • 500 g jagoda
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica gustina
  • 1 žlica octa
  • 300 g šećera

Način pripreme

01

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Pazite da vam niti jedan dio žumanjaka ne ostane u bjelanjcima. Zdjela za miješanje mora biti suha i čista (pazite da nema zaostale masnoće).

02

Miješajte bjelanjke s polovinom šećera. Pomiješajte ocat i gustin i dodajte u bjelanjke.

03

Miješajte bjelanjke dok se ne učvrste. Ostatak šećera lagano umiješajte špatulom.

04

Smjesu oblikujte u krug na limu prekrivenom masnim papirom. U sredini smjese napravite udubljenje.

05

Pecite u pećnici zagrijanoj na 120°C otprilike 90 minuta.

06

Jagode očistite i narežite. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag. Ohlađenu tortu premažite šlagom i ukrasite jagodama.

podijeli

Proizvodi iz recepta