Kulfi – indijski sladoled s kardamomom i šafranom

sastojci

  • 400 ml zaslađenog kondenziranoga mlijeka
  • 450 ml vrhnja za šlag
  • 1 vanilin šećer
  • 1 čajna žličica kardamoma u prahu
  • 0.1 g šafrana
  • 100 g oljuštenih pistacija
  • 5-6 listića svježe mente

Način pripreme

01

Nekoliko niti šafrana namočite u žlici tople vode. Kondenzirano mlijeko stavite u hladnjak.

02

Miksajte šlag, ulijte ohlađeno kondenzirano mlijeko i zasladite vanilin šećerom. U bazu za sladoled dodajte kardamom i niti šafrana zajedno s tekućinom u kojoj su se otapale pa promiješajte.

03

Ulijte smjesu za sladoled u kalupe (posudice) i stavite ih u zamrzivač. Tostirajte pistacije. Sladoled dekorirajte listićima mente i poslužite uz pistacije.

podijeli