Kolačići s lješnjacima i cimetom

sastojci

  • 300 g lješnjaka
  • 100 g šećera u prahu
  • naribana korica limuna
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 2 žlice brašna
  • 100 g lješnjaka (jezgra) za ukrašavanje

Način pripreme

01

Lješnjake popržite u pećnici ili na tavi i sitno nasjeckajte ili grubo sameljite.

02

Lješnjacima dodajte šećer u prahu, limunovu koricu, cimet, vanilin šećer, brašno i jedno po jedno jaje.

03

Od dobivene smjese oblikujte kuglice i posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Kuglice možete staviti i na tanke listiće sušenog tijesta.

04

Na kuglici utisnite udubljenje i stavite lješnjak.

05

Tako dobivene kolačiće pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 170°C.

podijeli