Gumeni kolač s biskvitom

Ukupno trajanje
45
Min
min

sastojci

Sastojci

  • 250 g oštrog brašna
  • 2 dl šećera
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 4 žlice pekmeza
  • 3 žlice ulja
  • 500 ml mlijeka
  • 2 praška za pecivo
  • 3 vanilin šećera

Biskvit

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice ulja
  • 8 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo

Krema

  • 7 dl mlijeka
  • 200 g šećera
  • 9 žlica brašna
  • 250 g margarina
  • 1 vanilin šećer
  • malo ruma

Glazura

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2-3 žlice ulja

Način pripreme

01

Prvo skuhajte kremu. Odvojite malo mlijeka, a ostatak zakuhajte sa šećerom. Kad mlijeko zakuha, dodajte brašno umiješano s ostatkom mlijeka i skuhajte kremu.

02

Kad se krema ohladi, umiješajte u nju izrađeni margarin. Na kraju dodajte vanilin šećer i rum pa je podijelite na dva dijela.

03

Za kore izmiksajte sve sastojke. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Kore pecite u posudi za pečenje obloženoj papirom za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

04

Čačkalicom provjerite jesu li kore pečene. Kad se ispeku, ostavite ih da se ohlade.

05

Za biskvit pjenasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve lagano izmiješajte i pecite biskvit na 180 °C. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

06

Ohlađene kore i biskvit premažite kremom: kora - krema - biskvit - drugi dio kreme i druga kora. Ako želite, kolač možete ukrasiti otopljenom čokoladom.

podijeli

Proizvodi iz recepta