Fina rolada s bademima i čokoladom

Ukupno trajanje
45
Min
min

sastojci

  • 6 jaja
  • 160 g šećera
  • 30 g brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • 30 g kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice soka od naranče

Za kremu

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g brašna
  • 300 ml mlijeka
  • 250 g maslaca

Za krokant

  • 100 g šećera
  • 80 g badema narezanih na listiće

Način pripreme

01

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i stucite u čvrst snijeg. Žumanjcima dodajte šećer i pjenasto izmiješajte. Dodajte vanilin šećer, brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i bademima. Na kraju dodajte sok od naranče i lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte na lim za pečenje (40×30 cm) koji ste prije toga prekrili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 min. Pečeni biskvit ohladite i savijte.

02

Jaja i šećer izmiješajte, dodajte vanilin šećer, brašno i nekoliko žlica mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljenu smjesu. Neprestano miješajući, kuhajte nekoliko minuta te potom kuhanu kremu prebacite u drugu posudu i ostavite da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte maslac sobne temperature i dobro promiješajte da dobijete glatku kremu.

03

Odmotajte biskvit i premažite kremom, zatim savijte u roladu, premažite ostatkom  kreme te ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi.

04

Šećer zagrijte u tavi da se rastopi i nastane svijetli karamel. Umiješajte badem narezan na listiće i smjesu odmah u tankom sloju rasporedite na papir za pečenje. Kad se ohladi, krokant natrgajte i pospite po roladi.

podijeli

Proizvodi iz recepta