Đumbirovi medenjaci bez glutena i mlijeka

sastojci

  • 2 jaja
  • 120 g šećera (smeđeg šećera ili javorova sirupa)
  • 6 žlica meda
  • 150 g bademova brašna (fino mljeveni blanširani badem)
  • 200 g rižina brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 80 g maslaca od badema (ili kokosova ulja)
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 0.5 žličice cimeta u prahu
  • naribana korica limuna
  • prstohvat soli

Način pripreme

01

Jaja i šećer pjenasto umutite. Zatim dodajte omekšani maslac (ili ulje) i med pa nastavite miješati. Bademovo brašno, rižino brašno, sodu bikarbonu, sol, đumbir, cimet i koricu limuna izmiješajte pa dodajte u smjesu od jaja.

02

Umijesite glatko tijesto i ostavite ga da odstoji u hladnjaku pola sata. Nakon toga oblikujte kuglice veličine oraha i posložite ih u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje. Ostavite razmak između kuglica da se ne slijepe tijekom pečenja.

03

Pecite kolačiće u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C dok ne poprime zlatnožutu boju (oko 15 minuta).

04

Đumbirove medenjake poslužite s džemom od limuna.

Ako se keksi previše rašire, dodajte još rižina brašna, a ako budu pretvrdi, dodajte malo mlijeka od soje

podijeli