Crumble sa šljivama i kruškama

sastojci

  • 500 g šljiva
  • 500 g krušaka
  • 60 g ohladjenog maslaca
  • 100 g oštrog brašna
  • 100 g smeđeg šećera
  • šaka preprženih lješnjaka
  • štapić mahune vanilije
  • sladoled od vanilije
  • sok od pola limuna

Način pripreme

01

Pomiješajte brašno, šećer te dodajte maslac narezan na listiće. Miješajte dok ne dobijete smjesu pješčane strukture. 

02

Operite i očistite šljive te ih narežite na polovine. Očistite kruške te ih narežite na kockice. Prepržite lješnjake te ih nasjeckajte po želji.

03

Složite šljive i kruške u keramičku zdjelu. Pospite ih cimetom i vanilijom po želji. Pokapajte limunovim sokom i pospite sipkim tijestom koje ste napravili.

04

Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite 20 minuta.

05

Poslužite toplo sa kuglicom sladoleda od vanilije.

podijeli

Proizvodi iz recepta