Čokoladni keksi s đumbirom

sastojci

  • 2 jaja
  • 50 g maslaca
  • 200 g glatkog brašna
  • 220 g čokolade
  • 75 g kandiranog đumbira
  • 75 g šećera u prahu
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 0.5 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli

Način pripreme

01

Tamnu čokoladu i maslac rastopite na laganoj vatri i ostavite da se ohladi.

02

Kandirani đumbir sitno nasjeckajte. U zdjeli miksajte jaja i šećer (najbolje tamni muscovado šećer) dok smjesa ne postane gusta i svjetlija, dodajte vanilin šećer. 

03

Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. U smjesu jaja i šećera umiješajte rastopljenu čokoladu, đumbir i na kraju brašno. Miješajte da se sjedini. Smjesu pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 3 sata da se stisne. 

04

Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjelu stavite šećer u prahu. Rukama oblikujte kuglice i obilno ih uvaljajte u šećer u prahu. Posložite kuglice na lim i pecite 10-11 minuta.  

podijeli

Proizvodi iz recepta