Čokoladna srca s borovnicama i mentom

sastojci

  • 125 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 15 g kakaa
  • 100 g glatkog brašna
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 dl vode
  • 0.4 dl likera od borovnice
  • 0.3 dl kave
  • 5 g praška za pecivo
  • 0.5 dl vrhnja za šlag
  • 50 g čokolade
  • 10 g maslaca
  • 200 g smrzutih ili svježih borovnica
  • 2 žlice šećera

Način pripreme

01

U posudu ulijte vodu, liker od borovnice i kavu. Dodajte maslac i čokoladu i na laganoj vatri miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se malo ohladi.

02

U zdjeli promiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodajte u smjesu s čokoladom.

03

Umiješajte cijela jaja i izlijte smjesu na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta na 160°C.

04

Za glazuru na laganoj vatri ugrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite s vatre, dodajte maslac i nasjeckanu čokolada. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

05

Borovnice prokuhajte s šećerom, izblendajte štapnim mikserom i procijedite kroz cijedilo.

06

Žlicu umaka od borovnica stavite na tanjur, kalupima izrežite srca od biskvita, 

07

posložite srca na umak od borovnica i prelijte glazurom od čokolade. 

podijeli

Proizvodi iz recepta