Chocolate chip cookies

sastojci

  • 180 g brašna
  • 115 g maslaca sobne temperature
  • 1 jaje
  • 8 g škrobnog brašna
  • 100 g preprženih lješnjaka
  • 100 g čokoladnih kapljica (ili nasjeckane čokolade za kuhanje)
  • 100 g svijetlog smeđeg šećera
  • 100 g šećera
  • 0.5 žličice sode bikarbone
  • ekstrakt vanilije
  • 0.5 žličice soli

Način pripreme

01

Na suhoj ugrijanoj tavi prepržite lješnjake. Grubo ih nasjeckajte.

02

Električnim mikserom miješajte maslac (koji mora biti sobne temperature) s obje vrste šećera dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte 1 jaje i ekstrakt vanilije. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, škrobno brašno, sodu bikarbonu i sol, dodajte u smjesu s maslacem i špatulom izmiješate.

03

Dodajte lješnjake i čokoladu.

04

Obložite lim papirom za pečenje, žlicom napravite kuglice i posložite na lim. Keksi će pečenjem narasti pa ih nemojte pregusto slagati. Stavite lim u hladnjak na sat vremena.

05

Pećnicu ugrijte na 160°C, izvadite lim iz hladnjaka i stavite peći 15-18 minuta.

podijeli

Proizvodi iz recepta