Cheesecake na kori od badema i datulja sa želeom od šumskog voća


sastojci

Za koru:

  • 200 g petit keksa
  • 120 g maslaca
  • 100 g badema u listićima
  • 50 očišćenih datulja

Za kremu od sira:

  • 500 g svježeg kravljeg sira
  • 4 cijela jaja
  • 150 g brezinog šećera (5 jušnih žlica)
  • korica jednog limuna

Za žele:

  • 400 g šumskog voća
  • 120 g brezinog šećera
  • 14 g želatine (prah ili listići)

Način pripreme

01

Upalite pećnicu neka se grije. Usitnite kekse, nasjeckajte sitno datulje i izmrvite listiće badema i dodajte rastopljeni maslac. Sve izmiješajte u jednoličnu smjesu i stavite u kalup promjera 23 cm obložen papirom za pečenje. Utisnite smjesu u kalup i stavite peći na 230 °C 4 minute.

02

Izvadite van i ostavite 10 minuta, a za to vrijeme pripremite kremu od sira. Sve sastojke za kremu izmiksajte mikserom u jednoličnu smjesu. Ulijte u kalup u kojem ste pekli koru. Stavite u pećnicu na 170 °C 20 – 25 minuta. Izvadite da se hladi.

03

Šumsko voće izblendajte u blenderu i propasirajte ga kroz sito. Kad ste propasirali šumsko voće, dodajte ga u posudu zajedno s brezinim šećerom i stavite grijati na laganu vatru da se šećer rastopi. Ubacite pripremljenu želatinu (rastopljenu u hladnoj vodi) u smjesu koja ne smije biti na temperaturi većoj od 80 °C.

04

Sve dobro izmiješajte i stavite hladiti 10 minuta. Prelijte preko kreme od sira i vratite u hladnjak da se hladi 2 – 3 sata.

Umjesto kravljeg sira, možete koristiti i mascarpone ili drugi krem sir po želji.

podijeli

Proizvodi iz recepta