Cheesecake s malinama i bademima u staklenci

sastojci

Za podlogu

  • 100 g integralnog keksa
  • 50 g oguljenih badema
  • 25 g maslaca

Za kremu

  • 100 g svježeg sira
  • 100 g grčkog jogurta
  • 100 g slatkog vrhnja
  • 1 žlica šećera u prahu

Za preljev i ukrašavanje

  • 350 g svježih malina
  • 1 žlica šećera
  • sok i korica 0.5 limuna
  • listići badema za ukrašavanje

Način pripreme

01

Na suhoj tavi lagano prepržite oguljene bademe pa ih usitnite u blenderu skupa s integralnim keksima i omekšalim maslacem. Dobivenu smjesu rasporedite u 4 staklenke pa stavite u hladnjak dok pripremite kremu za cheesecake.          

02

U dubljoj staklenoj zdjeli istucite slatko vrhnje pomiješano sa šećerom u prahu dok ne dobijete čvrstu smjesu. U drugoj posudi izmiješajte svježi sir i grčki jogurt pa dobivenu smjesu lagano umiješajte u tučeno vrhnje dok se ne sjedine. Dobivenu kremu dodajte na rashlađenu podlogu od keksa pa sve vratite u hladnjak na sat vremena.  

03

Za to vrijeme pripremite preljev od malina. Na laganu vatru stavite manju posudu pa dodajte pola svježih malina, 1 žlicu šećera te sok i koricu od 1/2 limuna. Kuhajte preljev 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Preljev stavite u hladnjak da se ohladi pa ga dodajte na kremu od sira i tučenog vrhnja. Po vrhu rasporedite ostatak svježih malina i na kraju sve pospite lagano preprženim listićima badema i šećerom u prahu.

podijeli

Proizvodi iz recepta