Cheesecake s malinama

sastojci

Tijesto

  • 250 g petit ili speculas keksa
  • 100 g rastopljenog maslaca

Žuta krema

  • 600 g krem sira
  • 200 g mescarponea
  • 2 jaja
  • korica 0.5 limuna
  • 4 žlice smeđeg (ili bijelog) šećera

Bijela krema

  • 2 kisela vrhnja (20 % mm)
  • 2 žlice šećera
  • 1 burbon vanilin šećer

Preljev od malina

  • 500 g malina za preljev
  • 250 g malina za ukrašavanje
  • 4 žlice šećera

Način pripreme

01

Izmrvite kekse pa ih zajedno s omekšalim maslacem i šećerom stavite u multipraktik da se povežu. Uzmite kalup za torte promjera 24 cm pa mu dno obložite papirom za pečenje a nakon toga bočne stijenke i dno premažite maslacem. Kekse utisnite ravnomjerno u kalup i pecite 5 minuta na 170°C. Izvadite kalup iz pećnice pa ga ohladite.

02

Sada možete krenuti s pripremom žute kreme od sira. Miksajte sir na laganoj brzini dok ne postane kremast. Dodajte mu šećer pa miksajte dok se sve ne sjedini. Dodajte naribanu koricu limuna pa još malo izmiksajte. Sada dodajte jedno po jedno jaje pa miksajte lagano da se sve lijepo sjedini. Izlijte pripremljenu žutu kremu na podlogu od keksa. Pecite na 175°C 15 minuta, a nakon toga smanjite temperaturu na 160°C pa pecite još 10 minuta. Ostavite cheesecake još nekoliko minuta u odškrinutoj pećnici pa ga izvadite i ostavite da se ohladi dok vi pripremate bijelu kremu.

03

Za bijelu kremu izmiksajte vrhnje sa šećerom i burbon vanilin šećerom. Stavite sa strane dok ne pripremite preljev od malina. U dublju posudu za kuhanje stavite maline pa ih sa 4 žlice šećera kuhajte dok se ne raspadnu. Nakon toga ih procijedite kroz sito kako bi se riješili koštica.

04

Sada možete bijelu kremu namazati preko ohlađene žute kreme na torti. Kada ste je popravnali po vrhu torte lagano žlicom nepravilno nanesite preljev od malina na način da napravite veće i manje nanose. Uzmite čačkalicu pa lagano od sredine na van razmažite svaki nanos s malinama po torti. Dobiti ćete strukturu paukove mreže. Nakon toga vratite cheesecake u pećnicu da se peče još 5-10 minuta na 150°C. Nakon pečenja tortu ohladite na sobnoj temperaturi pa je stavite u hladnjak na nekoliko sati da se ohladi. Poslužite je ukrašenu svježim malinama s dodatnim preljevom od malina.      

podijeli

Proizvodi iz recepta