Cheesecake s bobičastim voćem

sastojci

  • 200 g keksa
  • 25 g šećera
  • 125 g šećera u prahu
  • 450 g krem sira
  • 85 g rastopljenog maslaca
  • 150 g bobičastog voća
  • 150 g borovnica
  • 1 vanilin šećer
  • 10 g želatine u prahu
  • 160 ml slatkog vrhnja
  • 50 ml hladne vode

Način pripreme

01

Pomiješajte želatinu i 50ml hladne vode i ostavite 10-15 minuta da želatina nabubri.

02

Voće pomiješajte sa 25 g šećera i lagano prokuhajte. Možete koristiti svježe ili smrznuto voće.

03

Štapnim mikserom izblendajte voće, procijedite.

04

Sameljite kekse, dodajte rastopljeni maslac i sjedinite.

05

Kalup za torte (promjera 20 cm) obložite papirom za pečenje i rasporedite podlogu od keksa.

06

Stavite u hladnjak dok ne napravite kremu.

07

Slatko vrhnje lagano istucite.

08

U zdjeli promiješajte krem sir i šećer u prahu, zatim pažljivo umiješajte tučeno slatko vrhnje. 

09

Na laganoj vatri otopite želatinu, pazite da vam želatina ne zakipi.

10

Od smjese voća odvojite 2 žlice i dodajte ih u rastopljenu želatinu.

11

Umiješajte želatinu u voće i zatim sve zajedno u smjesu sira i slatkog vrhnja.

12

Ulijte u kalup i ostavite preko noći da se stisne.

podijeli

Proizvodi iz recepta