sastojci

  • 300 g kokosovog brašna
  • 3 žlice agavinog sirupa
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Glazura

  • 150 g tamne čokolade
  • 30 g kokosovog ulja

Način pripreme

01

U blender stavite kokosovo brašno, agavin sirup, kokosovo ulje i vaniliju pa sve kratko miksajte dok se smjesa ne sjedini. Od ove smjese vlažnim rukama oblikujte kuglice pa ih stavite u hladnjak na 10 minuta. Dok se kuglice hlade, pripremite glazuru.

02

Otopite čokoladu i kokosovo ulje te dobro promiješajte. Ohlađene kuglice kratko potopite u glazuru i poslužite kad se glazura stegne.

Ako je smjesa za kuglice tvrda i rasipa se, dodajte joj još malo masnoće ili žlicu vode, a ako je rijetka, dodajte još kokosovog brašna.​

podijeli