Baršunasta torta

Ukupno trajanje
120
Min
min

sastojci

Za kremu

  • 125 g maslaca
  • 250 g cikle
  • 75 ml mlaćenice
  • 1 i 0.5 žlice bijelog vinskog octa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g šećera
  • 250 g brašna
  • 0.5 žličice sode bikarbone
  • 2 jaja
  • liker od višnje
  • 150 g maslaca
  • 525 g šećera u prahu
  • 270 g krem sira
  • 2 žličice arome vanilije

Način pripreme

01

Ugrijte pećnicu na 180°C. Dva kalupa za torte promjera 20 cm obložite papirom za pečenje. Pomiješajte brašno i sodu bikarbonu. Ciklu ogulite i naribajte, ostavite žlicu-dvije soka za kasnije. Ako nemate mlaćenicu u 75 ml mlijeka dodajte 1 žličicu limunovog soka, pustite da odstoji 10 minuta, promiješajte i koristite kao mlaćenicu.

02

U blenderu izmiješajte ciklu, mlaćenicu, ocat i 1 žličicu arome vanilije dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte maslac sobne temperature, šećer, brašno i jaja, izmiješajte.

03

Tijesto izlijte u dva kalupa za tortu i pecite u pećnici oko 35 minuta na 180°C.

04

Ohlađeno tijesto prerežite na pola.

05

Za kremu: maslac sobne temperature izmiješajte sa polovinom količine šećera i 2 žličice ekstrakta vanilije. Kad dobijete glatku smjesu dodajte krem sir i ostatak šećera. Odvojite 1/3 kreme i pomiješajte sa sokom od cikle da dobijete rozu kremu. Složite tortu tako da svaku koru premažete kremom, 2. i 3. koru premažite s likerom od višnje i kremom. Cijelu tortu premažite preostalom kremom i ukrasite po želji s rozom kremom. Ostavite u hladnjaku oko 1 sat i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta