Postani roštilj majstor uz SPAR Barbecue

Pripremite najukusniji roštilj u sigurnosti svog doma uz robnu marku Barbecue.

Barbecue vam donosi svu potrebnu opremu za roštiljanje u vrtu, na balkonu ili u stanu. Uz razne modele električnih roštilja i roštilja na ugljen te pribor poput rukavica i hvataljki te kutija i daski za dimljenje, svatko može postati pravi roštilj majstor.

U bogatoj ponudi asortimana Barbecue potražite i košare za roštiljanje povrća, set za pečenje pizze na grillu te posude za potpalu ugljena.

Najfiniji recepti sa roštilja

Ponovimo par bitnih stvari za odličan roštilj

ROŠTILJ - Birate ga ovisno o mjestu gdje ćete ga koristiti, gorivu koje preferirate i kolike količine mesa na njemu planirate peći. S obzirom na situaciju s koronavirusom, još neko vrijeme ćemo roštiljati kod kuće gdje imamo pristup struji i plinu, pa su za tu lokaciju savršeni električni i plinski roštilj. Ukoliko imate svoj vrt i planirate odlaziti na izlete nakon pandemije, roštilj na ugljen bit će pun pogodak. Cjenovno gledano, kada se zbroje svi početni i naknadni troškovi, svi tipovi roštilja koštaju otprilike isto, no roštilj na uljen dat će mesu specifičnu aromu dima, a plinski sočnost.


ODREZAK
 - Grill meni ima svoju zvijezdu, sočni odrezak čija priprema ovisi o debljini komada i tome kakvog ga vole jesti oni za koje ga pripremate. Nikad ga ne smijete zarezati kako biste provjerili je li pečen. Svi sokovi zbog kojih je toliko dobar otići će u nepovrat. Napravite test tako da odrezak stisnete špatulom uz rešetku. Ako se vrati poput opruge u početni položaj, srednje je pečen.


RIBA - Delikatno riblje meso lakše ćete ispeći u posebnoj rešetki u kojoj se riba zatvori i okreće zajedno s njom. Kako se koža ne bi lijepila za rešetku, jedni dobro namažu uljem i ribu i samu rešetku, drugi izbjegavaju prati ribu prije pečenja, a oni koji ju uz izbjegavanje ovog problema žele dodatno aromatizirati, koriste dasku od cedra.


REŠETKA - Trebate kvalitetnu rešetku od nehrđajućeg čelika, s ručkama za podizanje i okretanje koju je lako očistiti? Majstori kažu da je ona od gusto postavljenih debelih metalnih žica idealna. Postoji i ona s kanalicama s koje je meso također odlično, iako ne klasično grillano jer se istovremenodinsta u svojim sokovima koji na njoj ostanu.
PRIBOR - Priprema hrane iznad žara visoke temperature zna biti veliki izazov s kojim ćete se lakše suočiti uz pravi pribor. Nehrđajući čelik i idealna dužina od 40-ak cm učinit će roštiljanje jednostavnijim. Preporuka je korištenje rukavica, pogotovo kad grillate sa smokerom, specijalnim daskama i podlogama.