Na meni donosimo mesne salate

Kad vam se jede nešto lagano, ali dovoljno zasitno da utaži glad, rješenje su mesne salate. Sve što vam je potrebno za uravnotežen obrok tako ćete naći na jednom mjestu. Mesne salate odličan su način i kako iskoristiti meso koje vam je ostalo od prijašnjeg obroka. Složite kombinacije po vašoj mjeri, prelijte sve dresingom i brzinski obrok je spreman. Kako bismo vam olakšali slaganje sastojaka, donosimo mali vodič koje meso kombinirati s kojim povrćem. No na kraju, samo je vaša mašta granica.

Prerad

Piletina i puretina imaju blag i dosta neutralan okus pa se mogu kombinirati s raznim povrćem. Također su nešto lakša pa će im dobar par biti i konkretniji komadi povrća. Kombinirajte ih sa slatkim krumpirom, korabom, cvjetačom, celerom, jabukama, krastavcima, kupusom, graškom i slično. Paprike, rajčica i rotkvice također će se odlično spojiti s ovim mesom. Dodajte u salatu i dozu slatkoće pa ubacite i brusnice ili nektarine. Sve prelijte vinaigrette dresingom ili onim od jogurta.

Svinjetina

Ovo meso ima nešto jači okus pa birajte povrće koje će mu komplementirati. Mladi krumpir, luk, mrkva, bamija, rajčica, špinat, koraba, prokulice, repa i slično povrće bit će odličan dodatak. Svinjetina se odlično slaže i s voćem poput jabuka ili šljiva pa i njih možete dodati u salatu. Imate li grillani komad svinjetine sljubite ga s klasičnom coleslaw salatom. Umak od plavog sira bit će pun pogodak u kombinacijama s ovim mesom.

Govedina

Nešto konkretnije meso, govedina će se sjajno složiti sa špinatom, kupusom, baby blitvom, rajčicama, rotkvicama, paprikama, gljivama, lukom, zelenom salatom, batatom, prokulicama i drugim. Kao dresing možete isprobati kombinaciju bučina ulja i jabučnog octa koji neće preuzeti okus mesa, a salati će dati poseban okus.

Teletina

Kao i govedina, i teletina ima poseban okus koji će dodatno istaknuti mlada
mrkva, špinat i repa
. Dobro će se složiti i s rukolom, rajčicama, krastavcima, mahunama, šparogama, kupusom, ciklom, graškom. Cjelokupan dojam zaokružit će dresing od maslinova ulja, dijon senfa i octa.