Vrijeme je za kolače

Ako nas pitate kada je pravo vrijeme za kolače, naš odgovor je – uvijek, ali naravno, postoji ono posebno vrijeme u godini kada nas pečenje kolača posebno veseli. Kako bi vam kod pripreme božićnih kolača, keksi i ostalih slatkih iznenađenja uspjeh bio zagarantiran, pobrinuli smo se da u najbližem INTERSPAR-u pronađete ama baš sve što vam može zatrebati, od svih potrebnih sastojaka za kolače, pa do
multipraktika, raznih kalupa za pečenje kuglofa, muffina, biskvita, vaga, mjernih posuda ili žličica, raznih modulčića, set za pripremu medenjaka, papira za pečenje i naravno, prekrasnih ukrasnih doza i staklenki koje će se pobrinuti da keksi ostanu fini i hrskavi. 

Ako vam nedostaje inspiracije ili želite isprobati nešto novo, tu je i knjiga recepata 
Ane Ugarković koja krije brojne neobične ideje i kombinacije.

Požurite do INTERSPAR-a, uživajte u kupovini i želimo uspješno pečenje! 

Ponuda vrijedi od 21.10. do 05.01.2021. ili do isteka zaliha.

RUSTIKALNI MEDENJACI

SASTOJCI: 250g raženog brašna, 250g brašna, 2 jaja, 100g šećera, 125g maslaca 
225g meda, 125g lješnjaka, 50g badema, 50g arancina ili limuncina, 1/2 žličice mljevenih klinčića, 1 žličica mljevenog cimeta, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, papar

Na laganoj vatri rastopite med, šećer i maslac, dodajte vanilin šećer, cimet i klinčiće. Stavite smjesu sa strane da se ohladi. Sameljite bademe i lješnjake. U zdjeli pomiješajte brašno (umjesto raženog možete koristiti i integralno brašno) prašak za pecivo i prstohvat papra. Dodajte mljevene lješnjake, bademe i arancine. U drugoj zdjeli razmutite jaja i pomiješajte ih sa smjesom meda, dodajte u brašno i zamijesite tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 2-3 sata (bilo bi bolje da tijesto odstoji preko noći). Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Od tijesta oblikujte kuglice veličine oraha. Po želji u svaku kuglicu možete utisnuti cijeli badem ili lješnjak. Pecite 10 - 12 minuta.

Isprobajte recepte

Mi smo osigurali sve sastojke za najfinije kolače, vi započnete slatku avanturu pravljenja kolača samo hrabro i glavu gore. Predlažemo vam nekoliko recepata koje svakako morate probati, a više odličnih recepata pronađite na stranici Dobar Tek.