Dugogodišnja suradnja sa Srednjom školom u Petrinji

Obzirom da zanimanje mesarice / mesara već dugi niz godina spada u deficitarna zanimanja, a vrlo je traženo na tržištu rada, SPAR aktivno sudjeluje u obrazovnom procesu učenika te učenicima škole u Petrinji omogućava obavljanje stručne prakse u INTERSPAR-u Sisku. Pored toga, SPAR za učenike organizira i terensku nastavu u dvije INTERSPAR trgovine u Zagrebu.

Naglasak je na učenju temeljenom na radu. Učenici tijekom stručne prakse stječu sva potrebna znanja i vještine te su nakon završetka škole spremni za rad u struci.

Na „Danima otvorenih vrata“ škole, SPAR se učenicima predstavio kao poslodavac s ciljem upoznavanja učenika osmih razreda s mogućnostima budućeg zanimanja za mesara.

Od 2022. godine SPAR stipendira učenike. Učenicima škole u Petrinji koji se obrazuju za zanimanje mesarice / mesara osigurava stipendije u iznosu od 150 Eura mjesečno što je još jedan poticaj za upise učenika u deficitarna strukovna zanimanja.

Partnerstvo između tvrtke i škole kao i stipendiranje učenika i omogućavanje mladima brže i lakše zapošljavanje po završetku školovanja SPAR-ov je doprinos razvoju lokalne zajednice.

Trenutno je petero mesara koji su završili smjer za mesara u Srednjoj školi u Petrinji stalno zaposleno u SPAR-u.