Interno školovanje

Kontinuirano vodimo brigu o našim zaposlenicima te ulažemo u njih pružajući im brojne prilike za napredovanje te promjenu zvanja

Bez obzira na trenutno radno mjesto, svi zaposlenici mogu  se prijaviti za prekvalifikaciju čije troškove u cijelosti pokrivamo, garantirajući pritom posao svakom zaposleniku  koji uspješno završi prekvalifikaciju. 

Edukacije

Osim prekvalifikacija našim zaposlenicima nudimo i brojne edukacije.  Tu se ubrajaju eksterna i interna školovanja te e-learning edukacije.

Naš fokus je i dalje na stalnoj edukaciji te prosječno održimo više od _____ sati raznih školovanja godišnje za naše zaposlenike.

Pored toga, predstavljena je i nova edukacijska platforma SPAR Academy za zaposlenike SPAR-a.

Dualno obrazovanje

Profesionalni razvoj mladih ljudi i njihova integracija u tržište rada za nas je od velikog  značaja. U 2019. priključili smo se i eksperimentalnom programu dualnog obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske kao jedno od 12 poduzeća u državi koje učenicima trgovačke srednje škole pruža obrazovanje temeljeno na praktičnoj nastavi. I u pandemijskoj godini 2020. nastavili smo s  programom dualnog obrazovanja u sklopu kojeg smo bili jedna od tvrtki koje su nastavile praktičnu nastavu učenika te smo čak preuzeli i učenike drugih poslodavaca koji nisu bili u mogućnosti učenicima osigurati sigurno radno okruženje. 

Zapošljavanje umirovljenika

Prvi smo trgovački lanac u Hrvatskoj koji je pokrenuo program zapošljavanja umirovljenika. 

Umirovljenicima nudimo mogućnost fleksibilnog zapošljavanja na četiri sata uz zadržavanje svih postojećih prava i pune mirovine.
 
Onima kojima je potrebno osigurali smo i plaćeni prijevoz te mogućnost izbora lokacije rada ovisno o mjestu stanovanja. 

Ovaj program ćemo u jednakom, ako ne i u jačem intenzitetu nastaviti i u budućnosti.