Projekt „STARTAJ HRVATSKA”

U jeku pandemije pokrenuli smo  veliki društveno odgovorni projekt „Startaj Hrvatska”.  

Osmislili smo ga kako bi domaćim malim poduzetnicima i start up-ovima s dobrim idejama dali podršku u razvoju proizvoda i omogućili izlazak proizvoda na police SPAR-a. Ovim projektom željeli smo pokazati kako se uz dobru ideju, trud i rad može ostvariti uspjeh. Prvi smo trgovac u Hrvatskoj s ovakvom inicijativom, a s ovim vrijednim projektom nastavljamo i u drugu sezonu.


U suradnji s partnerima ovim projektom uspješno smo pomaknuli granice u jačanju malih, domaćih poduzetnika, te povećali vidljivosti i brojnost hrvatskih proizvoda na policama maloprodajnih lanaca, jačajući tako i hrvatsko gospodarstvo. Projekt je izazvao brojne pozitivne reakcije javnosti a osvojio je i Grand PRix 2021. Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) u kategoriji društveno odgovorno poslovanje.

Više o projektu "Startaj Hrvatska"

Donacije

Kao društveno odgovorna kompanija brinemo o zajednici u kojoj poslujemo i donacijama podupiremo mnoge udruge, projekte i inicijative diljem Hrvatske. Prilikom otvorenja naših trgovina doniramo sredstva lokalnim udrugama koje brinu o potrebitim članovima zajednice. 

Promptno smo reagirali i na elementarne nepogode koje su pogodile Hrvatsku u 2020. godini te uz prethodno iskustvo u kriznim situacijama pomogli smo robnim i novčanim donacijama

Doniramo hranu preko online platforme (e-doniranje) Ministarstva poljoprivrede te tako aktivno doprinosimo sprječavanju nepotrebnog bacanja hrane.

Podrška domaćim proizvođačima

Da, domaće je!

Od samog početka našeg poslovanja u Hrvatskoj podržavamo male, srednje i velike  hrvatske dobavljače. 

Surađujemo s više od 400 hrvatskih dobavljača a kampanjom „Da! Domaće je!“ nastavili smo na našim policama davati prednost domaćim dobavljačima. 

Vrtovi Hrvatske

Kako bi još više povećali prepoznatljivost domaćih proizvoda, uveli smo robnu marku „SPAR-Vrtovi Hrvatske“ s proizvodima 100% domaće proizvodnje koji su na policama SPAR supermarketa i INTERSPAR hipermarketa dostupni tijekom cijele godine ovisno o sezoni. Pored voća i povrća  liniju „Vrtovi Hrvatske” proširilo smo na nove kategorije-med, perad i jaja. 

Robnom markom „SPAR Vrtovi Hrvatske“čime nastavljamo davati snažan naglasak na hrvatsku kvalitetu i značajno doprinosimo domaćem gospodarstvu.

Uslijed pandemije bili smo i prvi trgovac u Hrvatskoj koji je podržao domaću proizvodnju zaštitnih maski te smo od tvrtke Varteks otkupili 25.000 tekstilnih maski, od tvrtke Diadema 206.000 komada, a od tvrtke Tara moda 159.000 komada. 

Projekt „OPG Zlata vrijedan”

Glavni smo pokrovitelj projekta „OPG Zlata vrijedan“ Ministarstva poljoprivrede u suradnji s Večernjim listom i Hrvatskom radio televizijom  kojim se promovira hrvatska poljoprivredna proizvodnja kroz uspješne priče OPG-a, podupiremo proizvodnju hrane u Hrvatskoj i pomažemo u osnaživanju hrvatskih OPG-ova.